Pääsiäistunnelmaa mosaiikeilla!

Aloita pääsiäisvalmistelut ajoissa ja loihdi mosaiikkitekniikalla yksilölliset ja vuodesta toiseen säilyvät pääsiäiskoristeet, kuten eläinhahmot, pääsiäismunat ja -kulhot.

Päällystä puolikas muovipallo softglass-mosaiikeilla ja minihelmillä, liimaksi suosittelemme hyvän alkutartunnan omaavaa Silikoni- tai Olbaliimaa, saumaa kulho lopuksi. Istuta kulhoon rairuohoa ja laita ruoholle kauniita mosaiikkimunia.

Pääsiäisen kauneimmat koristeet

Pääsiäismunan päällystäminen mosaiikeilla on pikkutarkkaa puuhaa.

Meillä on laaja valikoima eri kokoisia styrox-munia ja muita -pääsiäishahmoja. Kuvien munissa on käytetty materiaaleina mikromosaiikkeja, millefioreja, 10 mm lasimosaiikkeja ja erilaisia ottoman-lasimosaiikkeja. Liimaksi suosittelemme esim. hyvän alkutartunnan omaavaa Silikoni- tai Olba liimaa. 

Pääsiäismunan tarvikkeet ja ohje kuvineen:

- stryroxmunan (12 cm), liiman, esim. silikoniliima 50 ml
- softglass-lasimosaiikkia 2 väriä, á 200 g, 1x1 cm lasimosaiikkia 3 eri väriä
- saumalaastia n. 150 g, suojakäsineet, saumasienen, riepua

1. Aloita palojen liimaaminen munan keskeltä. Jätä palojen väliin n. 2 mm välit ja levitä liimaa vain pieni alue kerrallaan, vältä liiman joutumista sormiin ja palojen päälle. Liimaa ensin neliöt kolmeen riviin ja sitten toiset softglass-palat munan toiseen päähän. Anna kuivua hetki ja liimaa sitten softglass-palat toiseen päähän. Anna työn kuivua hyvin.

2. Sekoita saumalaastijauhe ja vesi puuromaiseksi saumalaastin ohjeen mukaan ja levitä se työn pintaan huolellisesti joka kohtaan kumilastalla tai käsin. Käytä saumatessa aina suojakäsineitä.

3. Anna saumalaastin kuivua n. 5 minuuttia ja pyyhi pinta sitten kostealla sienellä pyörivin liikkein. Tämä käsittely tasoittaa ja tiivistää saumalaastin.

4. Puhdista hieman kuivunut mosaiikin pinta lopuksi kuivalla, pehmeällä rievulla. Heitä saumalaastin loput roskakoriin, ei viemäriin. 

   


Hauskat tiput ja kukot teet helposti yhdistämällä tipun tai kukon metalliosat styroxmunaan, liimaa styroxmunan pintaan lopuksi minihelmiä ja softglass-lasimosaiikkia.


Valmiiksi kootuilla DIY-paketeilla sinulle jää ainoastaan askartelun ilo!  

Saat kauniin munakupin pääsiäispöytään, kun valat askartelubetonia puolikkaaseen muovimunaan, lisää vielä kynttiläkuppi valuun. 

Värikästä pääsiäistä!